De Viking bijl is een kopie van de Vikingbijlen die werden gevonden in de buurt van de Øyo fabriek in de Noorse plaats Geilo. Het snijvlak is enigszins verbeterd ten opzichte van het origineel maar de vorm van de bijl is onveranderd gebleven. De originele bijlen zijn ongeveer uit het jaar 1000. Aangenomen wordt dat de Vikingbijl in die tijd een universele bijl was en werd gebruikt als wapen bij de jacht en in het huishouden. Onderzoekers hebben ontdekt dat er 2000 jaar geleden al ijzererts werd gedolven in de regio rond Geilo. Het is daarom waarschijnlijk dat er rond die periode ook al bijlen werden gesmeed. Er is sprake van ongeveer 900 kolen kuilen en meer dan 90 ijzererts winplaatsen in de omgeving van de fabriek. Het bewijs van een lange traditie van bijlen produceren!


Aanvullende informatie:

Gewicht: 900 gram
Gewicht kop: 500 gram
Afmetingen: L 32 cm totaal 
                    L 28,3 steel
Materiaal: RVS / beukenhout / leer
Kop staalsoort: RVS 440 HC
Kop hardheid: 55-57 HRC
Snijvlak: 65 mm
Inclusief: leren beschermhoes voor de kop
Levering: in geschenkverpakking
Geschikt voor: jacht, outdoor en vrije tijd
Land van herkomst: Noorwegen

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Øyo Viking 2000 Bijl

  • Merk: Øyo
  • Model: Øyo Viking 2000 Bijl
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €54,95

  • Excl. BTW: €43,96

Gerelateerde producten

Øyo Accusharp messen- en bijlenslijper

Øyo Accusharp messen- en bijlenslijper

De accusharp messenslijper is het makkelijkste en meest ingenieuze slijpgereedschap dat Øyo in meer dan 100 jaar heeft ontwikkeld. Het kan niet fout gaan! Geschikt voor alle soorten messen en bijlen! Aanvullende informatie:Land van herkomst: Noorwegen ..

€18,95 Excl. BTW: €15,16

Tags: Valhal, Outdoor, gietijzer, gietijzeren, pan, pannen, koekenpan, skiddle, grillpan, griddle, braadpan, schaal, dutch, oven, buitenkoken, houtvuur, open, vuur, briketten, driepoot, ketelkoken, heksenketel, tuin, buiten, buitenkeuken, scouting, padvinders, padvinderij, camping, kamperen, Zweden, Sverige, Våthult, Gladebo, deksellifter, dekselsteun, leren, handschoen, pannendrager, startersset, Coox, Enfirofit, jachtmes, Øyo, Geilo, Finnskogen, Accusharp, messenslijper, bijlenslijper, slijper, Umas, vonkenvanger, bålpanne, Odin, deksel, keukenpan, Syttis, houtklover, smart, splitter, Logosol, Envirofit, rocket, stove, windmanchet, dubbel, kooksysteem, Hallingskarvet, Rondane, kampbijl, classic, viking, 2000, bijl, Econofire, lichtgewicht, kooktoestel, kolenstove, barbequerooster, boterhamtoaster, GoGrill, basis, opzetkamer,